сряда, 11 декември 2013 г.

В Англия: България от САЩ `94 бе отбор от един играч

Английското издание "Дейли Мейл" нареди класация на 10 национални отбора, оставили следа в историята, носени на гърба от един-единствен звезден играч.

Повод за изготвянето на десетката е португалският тим, който стигна световното с головете на Кристиано Роналдо (4 в двата баража срещу Швеция).

В класацията изненадващо се чете и името на Христо Стоичков, който според авторите и превърнал България в "отбор с един играч" на световното преди 19 години.

"Водени от брилянтния Стоичков, българите стигнаха полуфинал на мондиала - пише в статията. - Той вкара 6 пъти на световното, а още 10 пъти отбеляза в квалификациите за Евро 96, където българите също се представиха добре."

Явно в Англия са забравили, че и друг българин бе в идеалния тим на САЩ `94 - Красимир Балъков, а и в отбора ни личаха доста сериозни фигури, дали сериозен принос за медалите. С един играч няма как да биеш Аржентина и Германия...

Други тимове, наредени (някои доста несправедливо) в списъка, са Румъния (с Джика Хаджи), Португалия (с Еузебио от 1966 г.), Финландия (на Яри Литманен) и Швеция в последното десетилетие, водена от Златан Ибрахимович.

Най-интересно е присъствието на световния шампион за 1986 г. Аржентина, обявен за отбор само от един играч - Диего Армандо Марадона.

Няма коментари:

Публикуване на коментар