четвъртък, 26 септември 2013 г.

Френски журналисти правят голям материал послучай 20-годишнината от “Парк де Пренс”

Франция още помни 17 ноември 1993 година, когато насред “Парк де Пренс” Емил Костадинов отбеляза два гола и посече "петлите" към световното първенство в Щатите.


Журналисти от най-голямото спортно френско издание “Екип” са от няколко дни в България, за да подготвят материал, свързан със събитието, съобщи БЛИЦ. Вчера те са имали среща с Емил Костадинов, вземайки му дълго интервю. Колегите се мъчат да открият и друг герой от националния ни отбор – Трифон Иванов, но от вчера опитите им да открият “железния” защитник удрят на камък. От “Екип” са предвидили още и разговори с Христо Стоичков и президента на БФС Борислав Михайлов.

На 17 ноември ще се навършат 20 години от великия мач за България и същевременно съкрушителен двубоя за “петлите”. Въпреки че след това станаха световни и европейски шампиони (съответно през 1998 и 2000 година), французите още помнят черната за тях дата и още отсега се стягат да отразят събитието. Според тях именно поражението от нашите национали е послужило като сигнална лампа за стабилизирането и прогреса на френския футбол. Даже в местната преса често се появяват мнения на специалисти, които твърдят, че Франция е достигнала своя апогей в развитието си благодарение на 17 ноември 1993 година.


Няма коментари:

Публикуване на коментар