вторник, 25 ноември 2014 г.

Чудовищен скандал се завихри сред героите от САЩ 94

Чудовищен скандал се завихри сред героите от САЩ-94, след като бившият национален селекционер Любо Пенев обвини двама свои съотборници за изгонването си. Той заяви, че Йордан Лечков и Емил Костадинов му подлели вода заедно с други трима от Изпълкома на БФС. Особено драстичен е скандалът с Костадинов, когото Чичовото обяви за пълен неграмотник и мързелив поспалан.

Любо изригна: „Прибирам се вкъщи, щракам каналите и стигам до „Шоуто на Слави". Хоп, позната физиономия и Костадинов вътре. Дават му книга - тази за пожелания, сега я няма. И какво чета. Пожеланието „бАди такАв, какАвто си". За три думички поредни имаме три правописни грешки", отсече Пенев.

„Всеки ден" се сдоби с копие от въпросното неграмотно писание на Емо. То гласи: „Бади такъв какъвто си би и не забрявяй от къде си тръгнал". Има точно пет грешки. „Бади" се пише „бъди", след „такъв" се слага запетая, на „би" Емо е изял буквата „л" в краесловието, „забрявяй" трябва да бъде „забравяй", а „от къде" се пише слято. Правописът на Костадинов наподобява този на Димитър Пенев, който навремето се подписваше като „Д.Пенев, ст.-рениор на ЦСКА".

Наша проверка показа, че Любо и Емо са завършили едно и също училище. Това е едновремешният образцов техникум по енергетика „Вилхелм Пик", който днес се казва професионална гимназия „Хенри Форд". Пенев бил една година преди Костадинов, в по-горния випуск. Като футболисти на ЦСКА били уредени на по-лек учебен режим. „Любо нямаше големи проблеми с училището, но Емо едва изкрета до завършването", разкриват бивши техни съученици. Двамата били много близки, по лагерите на ЦСКА спели в една стая. На мача с Франция на „Парк де Пренс" през 1993 г. именно Любо Пенев подаде на Емо Костадинов за фамозния гол, класирал България в САЩ-94.

„Скандалът между тях се вихри отдавна. Когато Любо Пенев стана президент на ЦСКА през 1999 г., няколко месеца по-късно взеха Емо за технически директор. След това собственик на ЦСКА стана Васил Божков, а Пенев очакваше, че ще бъде оставен на важна позиция на „Армията". Само че Костадинов изпързаля Любо, като успя по някакъв начин да убеди собственика, че Любо не му е нужен. След това пак Костадинов подля вода на Димитър Пенев при изгонването му в началото на 2000 г. Още оттогава не могат да се гледат", обясни наш източник от футболните среди.

Сега Любо атакува Костадинов, че като спортен шеф в ЦСК бил мързеливец. „Какво да кажа за Емо? Не е лошо момче. Навремето го назначих за директор на ЦСКА. Идва в 11-12 часа, ама ние сме свършили три четвърти от работата. Вуцата беше казал - ако не отидеш да го събудиш, той ще спи три дни", заяви още Чичовото.

Лечков топи Чичовото

за комисиони от играчи


Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков твърдял пред свои близки, че Любо Пенев му имал зъб за неплатени пари от комисиони и затова сега го нападал. Според слуховете пред свои авери от Сливен плешункото разправял, че ставало въпрос за 120 000 лева от сделка с играчи през лятото на 2009 г.

Тогава Лечков продаде на ЦСКА сливенското каре Иван Стоянов, Коста Стоянов, Коста Янев и вратаря Здравко Чавдаров. Треньор на армейците беше Любо, който лично избра четиримата. От „Титан" трябвало да платят 800 000 лева за сделката. Любо, който точно тогава беше закъсал за пари заради неплатени кредити, уж трябвало да вземе 15 на сто от сумата. Само че превеждането на парите се забави, та се наложи Лечков да си ги търси по съдебен път и чрез позициите си в БФС. В крайна сметка не дал нищо на Пенев, който пък оттогава му имал зъб.

vsekiden.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар