понеделник, 24 ноември 2014 г.

Лечков към Любо Пенев: Ако беше на САЩ`94, нямаше да постигнем такъв успех!

Йордан Лечков беше още по-груб в отвръщането на удара срещу Любослав Пенев, който разпали войната вчера. Вицепрезидентът на БФС се изцепи, че ако Любо е бил с отбора на Световното в САЩ`94, националите нямало да постигнат такъв голям успех.

След като първо се включи по телефона в предаването Sport7 по TV7, след това Лечков говори и в ефира на "Зона спорт" по RING.BG. Пред водещия Крум Савов легендата изтъкна, че БФС няма да плати и стотинка неустойка за освобождението на Пенев.

"Преди 4 години, почти самосиндикално, предложих и наложих Любо Пенев като треньор на националния отбор. Когато има резултати, никого не искаме да махаме. В нормалния свят, когато нямаш резултати, като паднеш, веднага си отиваш. Ако Льов не беше станал световен шампион, щяха ли да го уволнят", попита риторично Лечков.

"Ще кажа за заплатата на Любо Пенев, но не днес. Аз съм от дълбоката провинция и няма да сляза на неговото селско ниво. Националният отбор е български национален отбор, не е на Пенев, Лечков или Михайлов. Ние сме осигурили не 6-звездни хотели, а 16-звездни, лукс, бизнес класа полети, най-хубавата екипировка, която изчезва, да не казвам, че дори се краде...", каза вицепрезидентът на БФС.

"Утре си депозирам оставката и спирам да се занимавам с български футбол", зарече се oгорченият Лечков.

Бившият кмет на Сливен отвърна на Любо Пенев, който в скандалното си интервю вчера в "120 минути" по btv, каза, че великият гол на Емил Костадинов на "Парк де Пренс" е паднал след грешка на французите. "Много ме заболя от тези думи. Аз мога да кажа тогава друго. Добре, че Любо Пенев не беше на САЩ`94. Иначе може би нямаше да постигнем такъв успех", каза тежките думи Лечков по адрес на Пенев.

"Колкото до обвиненията, че съм отказал Димитър Бербатов от националния отбор - той си стои сега в Монако и ни се усмихва ехидно. Той се отказа от националния отбор, дори се отказа от футбола, така смятам аз за решението му. В Англия да не би да не го критикуваха? Аз съм пълзял от Сливен до София, за да обличам националната фланелка. С влак съм идвал заради тази фланелка. Сега на 47 години няма как да играем ние. Това го казах и преди. Защо Йордан Лечков не беше престъпник, когато вървеше по улиците и предлагаше Любо Пенев за селекционер? Защо не каза болката си за Бербатов още в началото на престоя му в националния отбор, а го прави сега? Това е много ниско, ниско, провинциално ниво", добави Лечков в предаването "Зона спорт".

Няма коментари:

Публикуване на коментар