неделя, 10 август 2014 г.

Пробвали да уредят мача България-Швеция от САЩ 94'

Томас Бролин, Ларс Ериксон, Клас Ингесон и Андерс Лимпар разкриват в ин­тервю за шведското списание „Засада", че преди мача с България за трето­то място на световното първенство в САЩ през 1994 г. е имало опит те да бъдат купени.

Интервюто на четири­мата е цитирано в блога на известния журналист Де клан Хил, който се смята за един от най-голе­мите познавачи на мани­пулациите във футбола.

Четиримата твърдят, че при тях е дошъл Чичо Чунг, който бил в същия хотел, както и скандинавците. Държал се доста приятелски и със самочувствие.

Дал на всеки от играчи­те визитка и ги поканил в стаята си. Там извадил пачки с банкноти от по 100 долара и предложил сериозна су­ма. След това се обадил по телефона на друг свой приятел, който уж прего­варял с нашите национа­ли.

Шведите твърдят, че отказали и напуснали стаята. Вратарят Ерик­сон обаче допълва, че българите били доста от­пуснати през първото полувреме, когато инкаси­раме три поредни гола.

Чичо Чунг е доста из­вестна фигура от само­признанията на Уилсън Радж Перумал, единстве­ния арестуван до момента бос на тотомафията в све­товен мащаб. В неговата книга той е идентифициран като Франки Чунг, които е от смесен индоне­зийски и малайзийски произход.

„Хора като Чичо бяха най-големите мошеници. Това, което аз съм пра­вил, те са го правили с години. Пораснах, докато гледах как тези големи риби уреждат мачове под носа на всички. Учех се от тях. Те бяха моите госпо­дари. И си мислех, че след като те го правят, значи и аз мога", пише Перумал в автобиографичната си книга „Краля на келонга". Келонг е думата в Сингапур, която се из­ползва за черно тото.

"24 часа"

Няма коментари:

Публикуване на коментар