сряда, 29 юли 2020 г.

Фаталната индивидуална грешка на Роберто Баджо

От играч като Роберто Баджо (Носител на “Златна топка” за 1993) се очаква поне да уцели вратата от 11 метра. За огромен ужас на цяла Италия, не това се случва в последното действие от финала на Световното първенство в САЩ през 1994 г.

Италианците някак са успели да осуетят всеки опит за гол на звездния отбор на Бразилия за цели 120 минути игра и всичко остава да се реши при рулетката на дузпите.

Марсио Сантос първи пропуска за страната от Южна Америка, но Франко Барези веднага връща услугата. Ромарио, Бранко и Дунга вкарват следващите дузпи за Бразилия, а Алебертини и Евани са точни за Италия, но Даниеле Масаро пропуска.

И така при резултат 3:2 Роберто Баджо застава  зад бялата точка и трябва да отбележи на всяка цена, за да остави надеждите на родината си живи. Засилката на италианеца с прическа тип “конска опашка” е внушителна. Той се изтегля извън наказателното поле, за да има достатъчно място за удара си. Следват няколко големи крачки и шут, който изпраща кълбото високо над гредата на Клаудио Тафарел. Баджо смирено навежда глава, докато играчите в златисто избухват от екстаз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар