събота, 23 май 2020 г.

Марадона: Аржентина се класира за САЩ 94 с допинг

Легендата на аржентинския футбол Диего Марадона продължи атаките си по адрес на президента на Аржентинската футболна асоциация Хулио Грондона и направи шокиращо разкритие за квалификационната кампания на „гаучосите” преди световното първенство в САЩ през 1994 г.

Марадона обяви, че под давлението на Грондона, футболистите на Аржентина са били допингирани за решителния мач срещу Австралия. Тогава Аржентина бе четвърти сред отбрите от Южна Америка и се наложи да играе бараж с Австралия. Първата среща на Зеления континент завърши 1:1, а реваншът в Буенос Айрес бе спечелен от Марадона и комапния с 1:0, с което и тимът се класира на световните финали.

„Преди решителния мач срещу Австралия за класиране на Мондиала ни казаха, че няма да има допинг контрол. И тогава ни слагаха нещо в кафето, от което тичахме повече. Трябва да си много прост да си мислиш, че след като са ти направили 10 проверки, точно в решителния мач няма да има. Тогава това изглеждаше като капан и Грондона знаеше това.

Но въпреки това, каквото ни даваше лекарят, това взимахме. С мисълта, че може да отидем на световно ги пиехме като сок. Казвам го сега, защото Грондона говори за дрога, като че ли самият той не знае какво е дрогата във футбола и от какво бях болен аз”.

Все пак Аржентина се класира на световното първенство и попадна в една група с България. Още след първия мач на тима срещу Гърция обаче Марадона даде положителна проба за наркотици и го извадиха от турнира, заради което и не игра при загубата от „лъвовете” с 0:2.

23.05.2011 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар