неделя, 16 ноември 2014 г.

Помните ли славната дата? (ВИДЕО)

Днес е 17 ноември. За по-малките фенове тази дата може да означава нищо, но за истинския български запалянко, тя е символ на началото на една приказка за българския футбол.

На този ден, преди 21 години България победи Франция на „Парк де Пренс“ с 2:1 след невероятни и незабравим гол на Емо Костадинов в 90-ата минута. България излезе по улиците. И продължи да празнува с още по-голяма сила през последвалото американско лято, родило „четвъртите в света“.

За съжаление, толкова години след този подвиг, националният ни отбор почти не е донесъл радост на изстрадалия български фен. Снощи пък ужасът стана пълен, след като "лъвовете-мишки" не съумяха да победят Малта в София и станаха за смях. Жалко е! Даже не си заслужава коментар!

Българските фенове обаче не го заслужават. Те нямат вина, че някакви "безхаберници" ги позорят. Това е причината да не са на стадиона - не искат да стават част от поредната срамна страница в историята на родния футбол.

21 години по-късно все още живеем със спомените за онези славни времена. За съжаление не можем да говорим за нови успехи и поради тази причина ще си изживяваме старите, незабравими и уникално моменти, които обединиха БЪЛГАРИЯ!  Честита годишнина, българи!

Няма коментари:

Публикуване на коментар