неделя, 13 юли 2014 г.

Герой от САЩ '94 и приятели играха за пострадало дете

Стотина футболисти, събрани в 9 отбора, взеха участие в благотворителния турнир "Да подкрепим Кристиян" в комплекс "Заимов спорт" в столицата. Тимовете на "Телеграф - БЛИЦ", "Левски" (Заимов), 5-о РПУ, "Легия", "Фуутура", Феникс", "Спорт Младост.com", "Билдком" и "Стоун компютърс" доставиха несравними емоции на многобройната публика, изпълнила трибуните в прекрасния летен ден.


Агенция БЛИЦ, “Заимов спорт” (zaimovsport.com) и Сдружение “Фуутура” бяха организатори на турнира. Той беше с цел събиране на средства за лечението на 9-годишния Кристиян Красенов Кинчев от София. Момчето пострада при жесток инцидент на 1 май 2014 г. При игра със свой приятел в градинката пред НДК, той падна във фонтаните, от около 10 метра височина.

В следствие на бързата реакция от страна на БМП детето е откарано в “Пирогов” в критично състояние и в кома, в която е и до момента. Кристиян е приет в Реанимацията с тежка черепно-мозъчна травма и контузия на белия дроб. Състоянието му в момента е стабилизирано. От Реанимацията е преместен в отделението на Детска хирургия, където продължава лечението, а в момента се възстановява в болнична обстановка. За нуждите на лечението и неговото успешно развитие, обаче ще се наложи детето да бъде лекувано в чужина. По данни от предварителното ни проучване, средствата за престоя и лечението в болнично заведение в чужбина възлизат на 50 000 лева на месец.

Турнирът протече според очакванията, фаворитите взеха своето. Сред оспорвани битки от предварителните групи отпаднаха "Стоун компютърс", "Легия" (единственият клуб, представен с два отбора), "Фуутура", "Спорт Младост.com" и "Билдком". В полуфиналите силният тим на "Левски", подсилен от героя от Световното първенство в САЩ през 1994 г. Емил Кременлиев и фамозния техничар Тути (легенда на Казичене), отстъпи на коравия "Телеграф-БЛИЦ" с 0:3. В другия полуфинален сблъсък "Феникс" надделя над полицаите от "5-о РПУ със 7:1. Битката за трофея беше спечела от "фениксите", като победата им дойде по изключително драматичен начин с гол буквално в последната секунда. Бащата на Крис - Красен Кинчев, връчи купата на победителите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар