четвъртък, 10 април 2014 г.

Данчо Лечков 20 г. след златното лято в САЩ'94

20 години след незабравимото Световно първенство по футбол в САЩ през 1994 г., един от героите, чиито имена викаше цяла България – легендата Йордан Лечков, гостува в студиото на предаването "Дневен ред".

Той си припомни вълнуващите мигове от онова горещо лято, когато България за първи и единствен засега път се изкачи на четвърто място в света, след футболните титани Швеция, Италия и шампиона Бразилия.

Йордан Лечков е категоричен, че екипната работа е отвела отбора до грандиозния му успех. Освен това, бяхме силни личности, не само силни спортисти, подчерта Лечков. За съжаление в днешните млади той не вижда подобен потенциал. "Докато родителите им ги карат с колите и ги взимат след тренировка, докато родителската амбиция е по-силна, нещата няма да се получат".

ВИДЕОТО МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК
Футболната легенда изкара два мандата като кмет на град Сливен – от 2003 до 2011 г. Той заяви в студиото на "Дневен ред", че политиката му е донесла много негативи. Въпреки това е готов отново да се кандидатира за кмет, тъй като е убеден, че и съгражданите му го искат на този пост. Ако сега отидете в Сливен, всичко хубаво, което видите, е правено по мое време, подчерта Лечков. Той не отстъпва от позицията си, че кметовете са изтривалката на политическия живот у нас.

"От 2003 г. говоря за децентрализация на общинската власт, но до ден днешен няма развитие по въпроса. Кметовете бяха обвинени във всички възможни престъпления, а в същото време те са ограничени в действията си", каза бившият градоначалник на Сливен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар